Historien

1980

Fire gutter fra Stange gikk sammen og dannet bandet Polish. De øvde i en låve og de forbipasserende likte å innbille seg at det dreide seg om øving til NM i motorsag. Det skulle vise seg i ettertid at dette bandet skulle bli et av Norges best-selgende rockeband gjennom tidene.

1983

Bandet endret navnet til Return. Vokalist Knut Erik Østgård, gitarist Steinar Hagen, bassist Tore Larsen og trommeslager Øyvind Håkonsen startet da en enorm suksess som et av Norgeshistoriens mestselgende rockeband gjennom tidene.

1985

Gjennombruddet kom med singelen Sheila som solgte 1000 eksemplarer og gjorde Return til Norgesmestre i Rock.

1987

Albumet To The Top ble utgitt og solgte omtrent 25.000 eksemplarer – og det var utrolig bra den gangen. Samme år ga de ut singelen “Sing Me A Song” som debuterte med en sjuendeplass på Norsktoppen – og ikke nok med det, den lå også på Norsktopplista i over et år.

1993

Etter seks år med konstant spilling og med like mange utgitte album, ville bandet ta seg en pause fra musikken. De ville finne igjen gløden som de hadde i 1985 sa de… Pausen ble lang for fansen…

2000

Omtrent åtte år etter, dukket bandet opp igjen med albumet The Best Of Return. Albumet solgte omtrent 70.000 eksemplarer og Return la ut på en mini turne til en hyllest for fansen gjennom alle år. Med fulle hus og jublende fans Norge rundt – Return hadde funnet tilbake 80-tallsrocken igjen og fansen var storfornøyd. Som en takk for en langvarig suksess – utga de albumet Return Live med et opptak fra Hamar Mart’n 2000. De gjorde dette fordi de ville at fansen skulle huske hvordan Return låt når de reiste rundt på samfunnshusene og uteplassene i Norge.

2004

Return var stadig på farten og spilte for fansen der ute. I tillegg var de også i studio for å demo-innspille låter til en muligens ny plate. Under en konsert på Kapp den 25. juni 2004, gjennomførte Return to nye låter – Save The Heart og Every Little Step – for første gang live. Vinteren 2004 gikk Return i studio for å spille inn et helt nytt album. Ferden gikk til Space Valley Studio og sammen med Henning Ramseth produserte de det nye albumet som fikk tittelen “Return” og som ble klart for salg 6. juni 2005.

2007

Return gjennomførte et akkustisk live-opptak i ærverdige Hamar Teater. 2 0 0 8 “Best of…Both Worlds” ble utgitt. Albumet inneholdt en ny Best Of-CD med gamle Return-hits og et akkustisk live-opptak fra 2007 på DVD.

2009

Return har de siste årene gjennomført en rekke konserter, og bestemmer seg nå for å ta en pause på ubestemt tid.

2012

Året er 2012 og Return skal ut på veiene igjen.

FRA 2012...

Bandet slipper jevnlig ut nytt materiale og stadfester sin posisjon som et av norges mest populære band. 30 års jubileum som plateartister ble feiret høsten 2015 med en stor konsert som ble filmet og utgitt på dvd. Bandet har de siste årene spilt ca 25 konserter i året og besøker dager, eventer og festivaler i hele landet.
Hits som “Sing me a song” (5.8m streams), “Bye bye Johnny” (9.7m streams), “Change the Attitude”(1.9m streams) blir fortsatt spilt jevnlig på radiokanaler rundt omkring i verden og bandet har en solid fanskare.
121,104 månedlige lyttere på Spotify sier det meste….

Nå i disse utfordrende tider har bandet gått i studio og tryllet fram en ny single. Det er fem år siden sist og «The last Chorus is yet to begin» er en hyllest til alle som har fulgt bandet i alle år og et signal om at de gode refrengene fra bandet vil leve i mange år framover. I vellkjent Return sound og uttrykk ønsker bandet og gi håp og glede om bedre tider og gleder seg til å kunne spille konserter igjen.